På Betydning-definition.com har du mulighed for at søge i flere ordbøger samtidigt. Tusindvis af betydninger i vores søgemaskine er blevet tilføjet af folk som dig. Alle ord og betydninger er velkomne. Det kan være betydninger af navne, svære ord, slang, fremmedord eller endda ord som du selv har fundet på. Gør os og andre besøgende glade og tilføj et ord!. Tilføj betydning.

Nyeste betydninger
0   0

kaolin


Kaolin – er fællesnavnet for mineralet kaolinit, et sekssidet, pladelignende krystal formet af oxiderne og hydroxylerne fra silicium og aluminium.  Når det behandles for at fjerne sand og organis [..]
Kilde: lhoist.com

0   0

kalksten


Sedimentær bjergart bestående af mineralet calcit (calciumcarbonat eller CaCO3). Kan findes i form af knust, granuleret, malet eller formalet kalksten.
Kilde: lhoist.com

0   0

kalksandsten


Calciumsilikatmursten fremstillet ved autoklavering af en blanding af sand og brændt kalk.
Kilde: lhoist.com

0   0

kalkning af søer


Spredning af pulveriseret kalksten anvendt til at bekæmpe forsuring af søer.
Kilde: lhoist.com

0   0

kalcit


Krystallisk mineral bestående af calciumkarbonater.
Kilde: lhoist.com

0   0

kalcinering


Opvarmning af materiale for at frigøre flygtige bestanddele eller ændre krystalstrukturen. Kalcinerede produkter – oxider: Ulæsket brændt kalk, brændt dolomit.
Kilde: lhoist.com

0   0

industrimineraler


Industrimineraler er ‘naturligt forekommende kemiske forbindelser’.
Kilde: lhoist.com

0   0

hydrering


Proces til at omdanne en oxid (brændt kalk eller brændt dolomit) til en hydroxid (hydratkalk eller hydreret brændt dolomit). Denne proces kan være komplet eller delvis.
Kilde: lhoist.com

0   0

hydreret brændt dolomit


Ca(OH)2Mg(OH)2, calcium og magnesiumtetrahydroxid fås, når brændt dolomit blandes med vand under tryk og temperatur. Jf. type S.
Kilde: lhoist.com

Side:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10